Logo TarotHuis

Edelsteenkunst op kaarten

De essentie van edele stenen biedt je 52 boodschappen, ingegeven door 52 edelstenen. Anneke Agterberg heeft de (half)edelstenen met een microscoopcamera gefotografeerd en het landschap op en in de edelsteen zichtbaar gemaakt. Het resultaat is een deck met inspirerende en kleurrijke kaarten.

De essentie

Naast tarotkaarten fascineren (half)edelstenen mij enorm. De combinatie van kleur, materiaal en vorm maakt dat iedere steen uniek is. Het zijn pareltjes die voort zijn gekomen uit eeuwenlange, natuurlijke processen. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld, toen ik hoorde dat er een orakeldeck is, waarbij kaarten en stenen gecombineerd worden.

Bij de eerste indruk van het deck, valt de diversiteit aan kaarten op. Elke kaart bevat een ongeveer 200 keer uitvergrote foto van een edelsteen. Van heldere stenen is een foto gemaakt van de binnenkant. Bij stenen waar de binnenkant niet van te ziet is, is een foto gemaakt van de buitenkant. Hierdoor is iedere kaart uniek, met een eigen kleur en uitstraling. Volgens Anneke ontmoet en ervaar je hiermee de essentie van de stenen.

Chrysocolla – Door met aandacht naar elkaar te luisteren, ontstaat er vertrouwen. Dan is iedereen gelijk en is er openheid. Er ontstaat een goed gesprek.

Oceaan jaspis – Je bent een vriend(in) van de aarde. De liefde die je geeft aan alles wat op deze planeet groeit en leeft, krijg je als positieve energie terug.

Lapis lazuli – Je bent een wijs mens en je kunt dus met een gerust hart op je innerlijk weten vertrouwen. Deel je kennis en je mening ook met anderen.

Herkimer diamant – Een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt niet meer terug. Bevrijd je van negatieve mensen en situaties. Vrijheid!

Combineren

De kracht van De essentie van edele stenen zit in de combinatie van inzicht- en inspiratiekaarten, edelsteentherapie en kleurtherapie. Kleuren, vormen en details van insluitsels en breuklijnen geven elke kaart een eigen uitstraling. Wat ontbreekt is het daadwerkelijk kunnen voelen van de steen. De detailfoto op de kaart maakt dit echter goed.

Leg je de kaarten uit, dan zie je een kleuren- en vormenspel ontstaan. Er wordt een verhaal verteld dat je kunt horen met je intuïtie en gevoel. Als extra ondersteuning wordt op elke kaart in enkele regels tekst de essentie van de steen uitgelegd. De foto’s prikkelen de fantasie en stimuleren om zelf een antwoord op je vraag te geven: wat zie je en hoe helpt dit je?

Malachiet – Er is niets om je voor te schamen. Ontgif jezelf van deze intense gevoelens. Je verdient vernieuwing.

Aquamarijn – Tijd voor creatieve expressie: zing, dans, schrijf of maak muziek. Laat je fantasie op de vrije loop, zo ontstaan openingen en oplossingen.

Ametrien – Van binnen naar buiten. Van denken naar doen. Wat innerlijk al aanwezig is, mag nu naar buiten en aan de wereld worden getoond.

Labradoriet – Je gevoeligheid is je tot last. Schakel een hulpmiddel in zoals een edelsteen, een boek of coach, om haar om te buigen naar kracht.

Oordeel over...

Vormgeving/illustraties

Het werken met natuurlijke materialen kent beperkingen. Iedere edelsteen(soort) is anders. Dit is terug te zien op de foto’s op de kaarten. De foto’s van de binnenkant van stenen zijn sprekend en inspirerend. Sommige foto’s van een buitenkant van een steen zijn vlakker, waardoor ze minder spreken.
Als je de tijd neemt om de foto’s te bestuderen, zie je de schoonheid van de stenen.

Teksten

Er zit een zeer beperkte handleiding bij het deck, waarin kort wordt ingegaan op de achtergrond van edelstenen en hoe de kaarten gebruikt kunnen worden.
Op elke kaart staat de naam van de steen en een duiding door Anneke in drie zinnen. Werken met steekwoorden had mensen de gelegenheid gegeven om zelf het verhaal en de boodschap van de kaart te verzinnen en ervaren.

Bruikbaarheid

Als coachingsinstrument helpen de kaarten om het verhaal te (laten) vertellen. Een enkele kaart kan dan al voldoende zijn.
De kaarten kunnen ook gebruikt worden als kleurentherapie. Iedere kleur heeft een bepaalde betekenis. Zoek in het orakeldeck een kaart met de kleur die je in je leven ‘nodig’ hebt en zet deze een tijdje op een goed zichtbare plek.

Eindoordeel

Veel orakelkaarten bevatten afbeeldingen die nogal zweverig zijn. Alhoewel die kaarten mooi getekend zijn, blijven ze vaak niet echt hangen. Even kijken, en weer terug in de stapel. Dat is niet wat Anneke voor ogen heeft met haar kaarten.

Iedereen ziet iets anders in de foto’s op de kaarten. Je moet tijd nemen om de kaart te bestuderen. Snel een kaartje trekken voor een antwoord, kan wel, maar doet geen recht aan de edelsteenkaarten.

Ben je inzichtscoach of word je blij van edelstenen? Dan is De essentie van edele stenen misschien wel iets voor jou. Naast hun advies, leer je direct ook de namen van de vele edelstenen kennen.

Gebruikte afbeeldingen: foto’s en omschrijvingen van edelstenen: Anneke Agterberg.

Dit artikel is eerder gepubliceerd voor KaartKunde. KaartKunde was een online magazine, met artikelen over inzicht- en inspiratiekaarten. 

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×