Logo TarotHuis

Het tarotkasteel

Het verhaal achter de collectie

Christian had een diepe passie voor tarotkaarten. Nou ja, passie… noem het gerust een obsessie. Dit ontstond toen hij eind 30 was en zijn jongere zus Ginette ontvoerd werd, omdat ze betrokken was bij het Franse verzet. Hij maakte zich zo’n zorgen om haar dat hij vaak een beroep deed op tarotisten om meer over haar te weten. Hij zocht kennis in de kaarten en probeerde hoop te vinden in de symboliek. 

De liefde voor tarot is bij Christian nooit verdwenen. De kaarten en hun symboliek waren vaak een inspiratiebron voor hem bij het ontwerpen van kleding voor zijn modehuis Dior.

Le Château du Tarot (het tarotkasteel)

Ook na zijn dood bleef het wereldberoemde modehuis vaak tarotkaarten gebruiken als inspiratiebron. De huidige creatief directeur, Maria Grazia Chiuri, houdt deze gewoonte gelukkig ook in stand. En in haar lente/zomer collectie 2021, Le Château du Tarot, komen de symbolen en motieven uit de kaarten echt tot leven.

Voor deze collectie bestudeerde Chiuri een van de oudste tarotdecks: het Visconti-Sforza deck. Dit deck is rond 1400 door Bonifacio Bembo ontworpen voor het vermaak van de Hertog van Milaan. De oude tarotkaarten inspireerden haar bij het ontwerpen van de kleding. Je ziet het terug in renaissance-achtige korsetten met hoge tailles, statige brokaten gewaden en delicate plissé jurken.

Korte film in plaats van podium

Door corona kon de collectie niet worden getoond tijdens de modeshows in Parijs. In plaats daarvan koos de ontwerpster voor een korte film van 15 minuten. De hoofdpersoon ontmoet in een schitterend kasteel verschillende tarotfiguren die haar helpen bij haar interne reis, en haar zoektocht naar mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Ze ontmoet onder andere De Dwaas, De Hogepriesteres, Gematigdheid, Gerechtigheid en De Dood.

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×