Logo TarotHuis

Engelen Tarot

Dit tarotdeck is een herkenbaar kind van zijn ouders. Je herkent  namelijk: de engelen van Doreen Virtue en de positiviteit van schrijver Radleigh Valentine. Daarbij heeft fantasiekunstenaar Steve A. Roberts gezorgd voor de ontwerpen van het kaartendeck. Dit heeft geleid tot een zachtaardig engelen tarot. 

Visie van de makers

Volgens de makers van dit deck heeft tarot het leven van talloze mensen beïnvloed en hen verder geholpen. Want ze zien het leggen van tarotkaarten als een gesprek met een dierbaar wijs iemand, die zowel aandacht heeft voor de blije als de schaduwkanten van het leven. Ze zien zelf dat veel mensen afgeschrikt worden door de traditionele afbeeldingen en teksten van de tarot. Bij hun Engelen Tarot (Angel Tarot) wilden ze de oude methode van voorspellen en duiding bewaren. En tegelijkertijd uitsluitend positieve en goedaardige afbeeldingen en teksten gebruiken. Hiervoor hebben ze de oorspronkelijke betekenis opnieuw geïnterpreteerd. Ze wilden uitsluitend kaarten in hun deck, waarmee mensen zich vooral kunnen richten op hun eigen situatie. Zonder te worden afgeleid door confronterende afbeeldingen of betekenissen. Zo heet De Gehangene Ontwaken, is de dood veranderd in Loslaten en heeft De Duivel de naam Ego gekregen.

De kaarten

De levensfasen van de grote arcana, worden gevisualiseerd door de 15 aartsengelen. Sommige engelen komen vaker voor, omdat zij aspecten belichamen van de verschillende kaarten. Deze engelen begeleiden je op je reis door de grote arcana en je spirituele pad.

De kaarten van de kleine arcana zijn verdeeld in vier ‘kaartkleuren’ en verbeelden de elementen: vuur, water, lucht en aarde. De kaarten bevatten afbeeldingen van elfen (aarde), eenhoorns (lucht), meerminnen (water) en vriendelijke draken (vuur).

De aartsengelen helpen je de kaarten beter te begrijpen. Zo helpt Metatron je bij De Dwaas om vastbesloten op weg te gaan en houdt hij toezicht op iedereen die nieuwe is op het spirituele pad.

De boodschap van de kaarten is dat de (aarts)engelen er voor je zijn als je ze nodig hebt. Je loopt je eigen pad en leert hierbij je eigen lessen. Als je ze nodig hebt, kun je de engelen om hulp en begeleiding vragen. Ook al moet je het zelf allemaal doen, het zal voor veel mensen een geruststellende gedachte zijn.

De makers

Doreen Virtue is schrijfster en helderziend psychologe. Ze staat bekend als The Angel Lady. Ze heeft veel boeken geschreven, kaartspellen en audioprogramma’s gemaakt over engelen, psychische ontwikkeling en situaties die lichaam, ziel en geest betreffen.

Radleigh Valentine is een internationaal bekend spreker en schrijver. Hij treedt als gastheer op in radioshows en is een gecertificeerd accountant. nadat hij de zakenwereld verliet, werd hij internationaal erkend als de maker van de radscopes, een wekelijkse horoscoop waarin tarot en humor samengaan.

Steve A. Roberts is een internationaal bekend ‘fantasiekunstenaar’. Hij wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde kunstenaars op het gebied van schilderen van droombeelden.

Meer voorbeelden van kaarten

Meer informatie

 • Naam: Engelen Tarot (Angel Tarot)
 • Auteur: Doreen Virtue en Radleigh Valentine
 • Kunstenaar: Steve A. Roberts
 • Type kaarten: tarot
 • Kaarten: 78
  • Aantal grote arcana: 22
  • Aantal kleine arcana: 56
 • Elementen: Vuur (Staven), Water (Bekers), Lucht (Zwaarden), Aarde (Pentakels)
 • Hofhouding: Schildknaap, Ridder, Koningin, Koning
 • Namen grote arcana: De Dromer (Metatron), De Magiër (Raziël), De Hogepriesteres (Haniël), De Keizerin (Gabriël), De Keizer (Michaël), Eenheid (Sandalfon), De Geliefden (Rafaël), De Zegewagen (Metatron), Gerechtigheid (Raguël), Kluizenaar (Raziël), Het Wiel (Michaël), Kracht (Ariël), Ontwaken (Gabriël), Loslaten (Azraël), Evenwicht (Zadkiël), Ego (Jofiël), Levenservaring (Chamuël), De Ster (Jofiël), De Maan (Haniël), De Zon (Uriël), Vernieuwing (Jeremiël) en De Wereld (Michaël).
 • Gerechtigheid is 8
 • Kracht is 11
 • Afmetingen kaarten: 9 x 13 cm
 • Taal: Engels
 • Achterkant kaart: niet-omkeerbaar
 • Ontwerp achterkant kaart: Een detail van De Wereld-kaart

Toevoegingen: boekje met 136 pagina’s, met de visie van de makers, enkele (standaard) legpatronen, de betekenis van de kaarten.

Eindoordeel

De Engelen Tarot is zeer geschikt voor beginnende tarotisten. Het zijn ‘zachte’ kaarten, waarbij je je kunt richten op de boodschap van de kaart. Ze nodigen uit om geregeld een kaartje te trekken. De boodschap onderaan de kaart is niet nodig voor de meer gevorderde kaartlegger. Hierdoor was dan meer ruimte ontstaan voor de afbeeldingen op de kaarten. Qua verhouding was dit beter geweest.

Dit artikel is eerder gepubliceerd voor KaartKunde. KaartKunde was een online magazine, met artikelen over inzicht- en inspiratiekaarten. 

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×