Logo TarotHuis

Nieuwe groei met Ostara

Wanneer de lente komt, zien we de natuur weer tot leven komen. Dit is ook een tijd om na te denken over hoe we zelf kunnen ontwikkelen. De lente-godin Ostara brengt het licht van de zon terug en maakt alles weer groen en vol leven. Ze helpt ons om te denken over nieuwe beginnen en hoe we kunnen groeien, net als de natuur.

De lente is een tijd vol symbolen van groei, zoals eieren en konijnen. Ze laten ons zien dat we altijd met iets nieuws kunnen beginnen en onszelf kunnen blijven verbeteren.

Ostara herinnert ons eraan dat elke dag een kans is om iets nieuws te beginnen. Zij zegt dat het oké is om te veranderen en te groeien, net zoals de natuur dit doet na de winter.

Gebruik Ostara om meer zicht op jezelf te krijgen. Zorg dat je alles bij de hand hebt, wat je wilt gebruiken: muziek, wierook, kaarsen, je tarotdagboek en natuurlijk je favoriete (tarot)kaarten.

Voorbereiding: meditatie

Ga op een rustige plek zitten en steek, indien gewenst, een kaarsje of wierook aan om een ontspannen sfeer te creëren. Neem je tarotkaarten in je handen. Adem rustig in en uit terwijl je je concentreert op het ritme van je ademhaling. Sluit je ogen en adem diep in en uit.

Luister naar de stilte om je heen. Stel je voor hoe de aarde zich uitstrekt en gaapt na de lange winterslaap. Zie in je geestesoog hoe de eerste groene scheuten moedig door de nog koude grond breken, zoekend naar het warme licht van de zon.

Bloemen ontvouwen zich langzaam, alsof ze elke straal zonlicht koesteren, hun kleuren helder en levendig tegen de bruine aarde. Bomen kleden zich geleidelijk in een fris groen, blad na blad, alsof ze elke dag iets meer van hun winterse sluier afwerpen. Dieren ontwaken uit hun winterslaap of keren terug van hun reizen, elk van hen brengt de melodie van het leven terug in het landschap.

Met elke inademing voel je hoe de energie van Ostara, vol belofte en vernieuwing, je lichaam binnenstroomt, elke cel vult met frisheid en nieuwe potentie. Elke uitademing is een loslaten van het oude, van alles wat je niet meer dient, waardoor je je lichter voelt, klaar voor een nieuw begin.

Nu, verbeeld je dat je plannen en intenties voor dit jaar een zaadje zijn, genesteld in de vruchtbare aarde van je wil en verbeelding. Dit zaadje, gevuld met potentieel, begint kleine, fijne worteltjes uit te sturen. Deze wortels graven zich vastberaden en diep in de grond, stevig verankerd in de essentie van wie je bent. Ze zoeken naar voedingsstoffen en kracht in de aarde van je ervaringen en dromen.

Voel hoe dit zaadje, jouw zaadje, omhuld wordt door een lichtbol. Dit licht vertegenwoordigt bescherming tegen de externe factoren die je groei kunnen hinderen, maar behoudt zijn flexibiliteit, zodat je je kunt aanpassen en ontwikkelen in reactie op de wereld om je heen. Deze lichtbol is als een schild dat zorgt voor veiligheid, maar ook als een kas die warmte en licht doorlaat voor groei.

Voel de balans tussen bescherming en flexibiliteit, en laat dit het fundament zijn waarop je jouw dromen en doelen voor dit jaar laat bloeien.

Keer langzaam terug naar het hier en nu. Voel hoe je lichaam contact maakt met de grond of de stoel en houd de tarotkaarten in je handen. Open je ogen rustig en neem de tijd om bij te komen.

Voel de stoel of de grond onder je, open langzaam je ogen en houd je kaarten stevig vast.

Schud je kaarten en leg ze neer volgens het gekozen legpatroon. Terwijl je de kaarten legt, denk je terug aan je meditatie.

Schrijf in je tarotdagboek de datum, het gekozen legpatroon, de getrokken kaarten, hun betekenissen en je persoonlijke interpretaties op. Overweeg welke adviezen en inzichten je meeneemt uit deze meditatie en tarotlezing, en hoe je ze de komende periode kunt toepassen.

Legpatronen voor Ostara

Met het Ostara-legpatroon krijg je meer inzicht in en advies over je intenties en plannen voor dit jaar.

Legpatroon 1. Omarm de vernieuwing

Dit legpatroon helpt je te focussen op persoonlijke groei en vernieuwing tijdens Ostara.

  • Kaart 1: waar je nu staat – Deze kaart toont je huidige situatie of gevoelens.
  • Kaart 2: wat je los moet laten – Ontdek wat je moet opruimen of veranderen om vooruit te gaan.
  • Kaart 3: wat er groeit – Deze kaart onthult nieuwe kansen of groei die op je pad komen.
  • Kaart 4: hoe je deze groei kunt ondersteunen – Krijg inzicht in hoe je de nieuwe kansen het beste kunt benutten.

👉 Deel je getrokken kaarten in onze TarotHuiskamer. Nog geen lid van onze gratis tarotcommunity? Hier vind je meer informatie

Legpatroon 2. Balans en harmonie

Dit patroon helpt je om balans te vinden tussen verschillende aspecten van je leven, in lijn met de evenwichtige energie van Ostara.

  • Kaart 1: geestelijke gezondheid – Deze kaart geeft inzicht in hoe je je geest gezond en in balans kunt houden.
  • Kaart 2: fysieke gezondheid – Ontdek wat je kunt doen om je lichamelijk sterk en vitaal te voelen.
  • Kaart 3: emotionele gezondheid – Deze kaart toont hoe je je emotionele welzijn kunt verbeteren.
  • Kaart 4: spirituele gezondheid – Krijg inzicht in je spirituele pad en hoe je hierin kunt groeien.

👉 Deel je getrokken kaarten in onze TarotHuiskamer. Nog geen lid van onze gratis tarotcommunity? Hier vind je meer informatie

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Voor iedereen die echt aan de slag wil met de tarotkaarten

De Serieuze Starters-gids

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×