Logo TarotHuis

TarotPraat #015 – Over manieren om de tarot te duiden: instinctief, intuïtief, inspiratief,…

Toelichting aflevering

Deze keer over iets dat we zeggen niet te doen, maar stiekem toch doen: onze intuïtie gebruiken bij het duiden van de kaarten. 

Wat houdt het intuïtief lezen in? Hoe kun je dit het beste inzetten? En hoe weet je überhaupt of je je intuïtie goed inzet?

Wat mensen nu vaak intuïtief duiden noemen, is volgens ons eerder inspirerend lezen. Omdat een plaatje hierbij inspireert om iets te zeggen. Hierbij kan een kaart dus verschillende boodschappen uitdragen, afhankelijk van de situatie en hoe de kaartlezer erbij zit. Je laat het hierbij niet bij de  kaarten, maar jij neemt als tarotlezer een (te) grote rol in.  

Er zijn vele voordelen van het wel laten bij de kaarten: zo voorkomt je dat je in je blindevlekvalkuil stapt en er is ruimte voor groei in je tarotontwikkeling. Ook draagt het bij aan het zelfverzekerder werken met je kaarten, en je bent minder vermoeid na het duiden van een legpatroon. 

Nieuwsgierig geworden? Start snel TarotPraat!

We wensen je weer veel luisterplezier!

Besproken:

Besproken tarotdecks:

Over TarotPraat

De Nederlandse tarotpodcast van TarotHuis en Tarot in Nederland. Over alles wat met de tarot te maken heeft. Gezellig rommelig en altijd leerzaam.

Onderwerpen voor een podcast?

Heb je een leuk idee waar wij eens een podcast over kunnen opnemen? Of heb je bepaalde tarotvragen? Laat het ons gerust weten met een reactie onder dit bericht. Wij kijken dan hoe we jouw onderwerp of vraag een plekje kunnen geven in een van de komende podcasts.

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

1 gedachte over “TarotPraat #015 – Over manieren om de tarot te duiden: instinctief, intuïtief, inspiratief,…”

  1. Marijke Rijpma

    Vijf sterren, gezellig en informatief. Zelf heb ik af en toe een helder weten. Dan weet ik iets zeker terwijl het niet logisch is. Klopt altijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×