Logo TarotHuis

Hartsymbolen van de engelen van Atlantis

Ik hou er erg van om meer te weten over een deck: wat maakt het speciaal en wat is de passie van de bedenker? Het orakeldeck Hartsymbolen van de engelen van Atlantis is zo uitgesproken, dat het bij mij even heeft geduurd voordat ik wist wat ik er eigenlijk van vond. Het bijgevoegde boek vertelt veel over de afzonderlijke kaarten, maar gaf mij niets over de achtergrond van het ontstaan van de kaarten. Ik vroeg Stewart Pearce, bekend medium in Engeland en Amerika, daarom naar wat hem dreef om dit orakeldeck te ontwikkelen. [Update juli 2023: de Nederlandse kaarten zijn uitverkocht. De Engelse variant is nog wel verkrijgbaar]

Spirituele volwassenheid

Pearce: “Er is de afgelopen eeuwen veel veranderd voor de mensheid. Gaven we eerst onze macht weg door op te kijken naar anderen, vaak machtige mannen, vanaf het begin van de 19e eeuw ontdekten steeds meer mensen dat ze eigenlijk zelf veel macht hebben. Vooral over onszelf en onze eigen ontwikkeling.

We werden mentaal en spiritueel volwassen en dachten dat we in control waren. Maar dat zijn we niet. We kunnen niet alles alleen. Voor veel opgaven hebben we anderen nodig. Maar het zijn niet meer de machthebbers van vroeger op wie we een beroep willen, en kunnen, doen. De aartsengelen van Atlantis zijn hier om ons te helpen met onze spirituele revolutie. De engelen zijn er altijd al geweest, maar we zijn nu in de gelegenheid om hun energie op te merken.

Het verschil met vroeger is dat de hulp en macht nu in onszelf zit. De engelen moedigen ons aan door ons net dat zetje te geven wat we nodig hebben, en onbewust al wilden zetten. Je hoeft er alleen maar om te vragen.”

Verzoek van de engelen

Pearce vervolgt: “Ik kreeg voor het eerst contact met de 12 aartsengelen van Atlantis tijdens de Harmonic Convergence in 1987. In 2011 en 2013 vroegen de engelen mij om twee orakeldecks te maken om mensen te begeleiden bij hun spirituele ontwikkeling.”

engel2

“Met de orakels kunnen de engelen zich aan ons kenbaar maken, zodat een nieuwe gouden eeuw ontstaat. In de 12e eeuw stonden de engelen centraal en nu weer. Ze zien er alleen nu anders uit. Niet meer gepersonifieerd als mens met vleugels, maar als energiebollen. Als je kijkt naar de verschillende geloven worden engelen in de religieuze verhalen vaak omschreven als bollen van energie of licht. Niet als gevleugelde mensen. Ik denk dat de vleugels symbool staan voor de energie die uit de engelen komt. Als je goed kijkt naar de oude schilderijen met engelen staan de mensen bijna altijd met hun mond open. Ze prevelen, bidden of zingen en maken zo contact met de (aarts)engelen.”

Linker en rechter hersenhelft

Steward Pearce heeft verschillende decks ontworpen. Hij geeft aan wat de verschillen zijn tussen zijn eerste deck en deze kaarten. “Het eerste orakeldeck, het Engelen van Atlantis orakel, is ontworpen om de linker hersenhelft te laten ontwaken, waardoor een groei komt in de emotionele intelligentie van mensen. De kaarten van het tweede deck, in Engels: Angel Heart Sigils (Hartsymbolen van de engelen van Atlantis), stimuleren de ontwikkeling van de ziel in de rechter hersenhelft.

Bij dit tweede orakeldeck staan de 12 hartsymbolen van de aartsengelen centraal. Deze symbolen (red: sigils in het Engels) kreeg ik via meditatie binnen. Het zijn oude geometrische symbolen die de ziel van een engel bevatten en die ons in staat stellen de boodschap te begrijpen.”

Voorbeelden van kaarten

Op de kaarten van Hartsymbolen van de engelen van Atlantis staan Nederlandse teksten. [Update juli 2023: de Nederlandse versie is uitverkocht. De Engelse is nog wel verkrijgbaar.]

Oordeel over...

Vormgeving/illustraties

De 44 kleurrijke kaarten zijn allemaal uniek. Sommige met foto’s, anderen met schilderijen. Centraal op de kaart staat het hartsymbool van de aartsengel. Op de kaarten staan mooie, rustige collage’s van tekst en beeld, waarbij de betekenis goed af te leiden is.

Teksten

Elke aartsengel heeft meerdere boodschappen. Op de kaart zelf is dit één woord, bijvoorbeeld aanbieding, uitbundigheid of charisma. In het begeleidende boek wordt de kaart uitgebreid beschreven. Ben je (te) nuchter dan is het moeilijk leesbaar en zal de tekst op je zenuwen gaan werken. Veelvuldig worden woorden als ‘liefde’, ‘licht’ en ‘trillingen’ gebruikt. Kijk je door je oogharen naar de omschrijving, dan wordt de betekenis van de kaart je wel duidelijk.

Bruikbaarheid

De uitvoering van de kaarten zelf is erg jammer: te dunne kaarten, met een afwerking waarbij je snel vingerafdrukken ziet. Een betere kwaliteit had het orakeldeck veel meer eer aan gedaan.

Eindoordeel

Het orakeldeck is mooi vormgegeven en de kaarten hebben een duidelijke boodschap. Voorkennis van de aartsengelen van Atlantis is niet nodig, maar heeft wel meerwaarde. Kwaliteit van de kaarten had beter gekund.

Dit artikel is eerder gepubliceerd voor KaartKunde. KaartKunde was een online magazine, met artikelen over inzicht- en inspiratiekaarten. 

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×