Logo TarotHuis

Concreet advies met de Gypsy Witch kaarten

Er is niet veel bekend over de oorsprong van de Gypsy Witch Fortune Telling kaarten. Wat we wel weten is dat het een orakeldeck is, dat bij de Petit Lenormand traditie hoort. Misschien heeft de Gypsy Witch wel dezelfde oorsprong als waar de ontwerpen van de Petit Lenormand op zijn gebaseerd. In ieder geval is duidelijk dat beide kaartendecks een relatie hebben.

De Gypsy Witch kaarten zijn opgebouwd als een standaard kaartenspel: 52 speelkaarten, een standaard jokerkaart, en twee extra jokerkaarten (rood en zwart). In dit deck zien we ook de bekende indeling: schoppen, klaveren, harten en ruiten. Elk met de standaard genummerde kaarten: van aas tot tien, en drie hofkaarten (boer, vrouw en koning). Als je er zo naar kijkt, kun je deze kaarten ook gewoon gebruiken voor standaard kaartspelletjes. Daarnaast leent de Gypsy Witch zich ook uitstekend voor inzicht en advies.

Er zijn twee kaarten die zich onderscheiden van de rest. Dit zijn de kaarten #18 – de Vrouw en #19 – de Man. Wanneer je een kaartlegging met deze kaarten doet, kies je voor een van deze kaarten als vertegenwoordiger van de vragensteller. Dat wordt de persoonskaart.

Positieve en negatieve kaarten

Sommige kaarten hebben een positieve betekenis. Andere negatief. De kaarten oefenen hun – positieve of negatieve – invloed uit op omliggende kaarten en zelfs op de hele spread.

Het is interessant om te zien welke kaarten als positief of negatief worden gezien, omdat positieve kaarten de negatieve invloed van de negatieve kaarten in een kaartenlegging kunnen afzwakken. Een positieve kaart kan hierdoor negatief worden, afhankelijk van de positie. Als de Boom bijvoorbeeld vlakbij de persoonskaart ligt, duidt dat op gezondheidsproblemen (negatief). Ligt de Boom ver weg, dan is de gezondheid geen probleem (positief).

Positieve kaarten kunnen duiden op geluk of fortuin. Ze brengen op een bepaalde manier geluk. In de traditionele betekenis van de kaartkunde staat fortuin niet voor een hoeveelheid geld, maar voor fortuinlijk: geluk hebben. 

Het huis

De brief

De volgende kaarten hebben een positieve betekenis:
De Zon, de Maan, het Huis, De Sleutel, het Boeket van bloemen, het Varken, de Kinderen, de Ridder, de Brief, het Schip, de Vis, de Lelies, de Ring, de Handen, het Park, de Hond, het Anker, de Wegen, het Klaverblad, de Ster, de Toren, de Vlammen, het Hart, de Wijn, de Rozen, de Liefde, de Orde, de Bruid, het Oog, de Beer en de Herder. Het Varken en de Vlammen zijn hiervan het meest positief.

De negatieve kaarten zijn:
De Boom, de Doodskist, de Zeis, de Vogels, de Vos, de Slang, de Wolken (meest negatieve kaart), De muis, de Staaf, de Berg, de Kat, de Degens, de Bliksem, de Gebroken spiegel en de Leeuw.

Dan zijn er nog de neutrale kaarten, omdat hun waarde uitsluitend afhangt van de omliggende kaarten. Zij zijn zelf niet positief of negatief: de Ooievaar, de man, de vrouw, het Boek en de Spoorweg.

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er meer positieve dan negatieve kaarten in het deck. Dit staat dus haaks op de uitspraken van sommige mensen, dat de Gypsy Witch kaarten vooral negatieve kaarten bevat. 

De kaarten gebruiken

De regels zijn vrij eenvoudig te leren. Er echt goed mee leren werken, kost tijd. Je moet je comfortabel gaan voelen bij het lezen van de kaarten voor jezelf en voor anderen. De kaarten die in een legging terecht komen, geven antwoorden op een specifieke vraag of geven een beeld van de stand van zaken in het leven van een persoon.

Het lezen van kaarten komt wel een beetje overeen met het bakken van een brood. Je hebt verschillende ingrediënten, die je door elkaar heen mengt. Het eindproduct is heel anders dan de afzonderlijke producten, waarmee je begint. Bij het lezen van kaarten, gaat het om het combineren van verschillende kaarten. De kaarten hebben invloed op elkaar, waardoor de betekenissen verschuiven. Het lezen van afzonderlijke Gypsy Witch kaarten heeft dus niet zo veel zin.

De principes

Bij het duiden de kaarten kun je overal beginnen. Je moet alleen wel een paar principes in acht nemen, ongeacht welke kaartlegging je gebruikt.

  • Het principe van afstand: de betekenis van een kaart kan veranderen op basis van de afstand tot sommige andere kaarten.
  • Het principe van aangrenzende kaarten: de betekenis van de kaart kan veranderen door de aangrenzende kaarten.
  • Het principe van de relatieve lokatie: de betekenis van de kaart kan afhangen van de plaats van andere kaarten.
  • Het principe van de gestelde vraag: de betekenis van de kaart is afhankelijk van de vraag.
  • Het principe van verwante thema’s: kaarten met soortgelijke thema’s moeten gezamenlijk worden geïnterpreteerd.
  • Het principe van versterkende kaarten: de betekenis van een kaart kan een onderdeel worden van een andere kaart. Op deze manier wordt informatie toegevoegd, of weggenomen.

De hartenkaarten uit de Gypsy Witch 

Dit artikel is eerder gepubliceerd voor KaartKunde. KaartKunde was een online magazine, met artikelen over inzicht- en inspiratiekaarten. 

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×