Logo TarotHuis

Beltane legpatroon – vruchtbare plannen

Beltane kondigt de zomer aan. In de grasvelden om ons heen zien we kleine gele zonnetjes op steeltjes, die de terugkeer van de zon laten zien. Voor veel mensen zijn deze gele bloemen onkruid, maar wij genieten van dit kleurrijke beeld.

In deze periode kun je de eerste bloeiende bloemen en bloesem zien, waar zoemende hommels en bijen een bezoekje brengen. Dit is een echte win-win situatie: het insect krijgt een zoete beloning en de bloem wordt bevrucht. Zonder dit bezoek eindigt het voor deze bloem na de bloeiperiode, en ontwikkelt het vruchtje net.

Ditzelfde geldt voor jouw plannen en intenties. Als het goed is, zie je al de eerste mooie ontwikkelingen van dat wat je eerder dit jaar in gang hebt gezet. Het is belangrijk om ze dat te geven wat ze nodig hebben om verder te kunnen groeien. Maar niet alles gaat een volgende fase in. Sommige plannen waren toch niet zo verstandig of zijn te ambitieus. Door ze los te laten, ontstaat er meer ruimte voor de plannen waar je wel verder mee wilt gaan.

Met het Beltane-legpatroon krijg je meer zicht op je plannen en intenties en op dat wat nodig is om ze verder te ontwikkelen.

Zorg dat je alles bij de hand hebt, wat je wilt gebruiken: muziek, wierook, kaarsen, je tarotdagboek en natuurlijk je favoriete (tarot)kaarten.

Voorbereiding: meditatie

Ga op een rustige plek zitten en steek, indien gewenst, een kaarsje of wierook aan. Neem je tarotkaarten in je handen en sluit je ogen. Adem rustig een paar keer in en uit.

Luister naar de stilte om je heen. Voel hoe je lichaam tot rust komt en je geest helder wordt. Elke gedachte die opkomt, bekijk je en laat je voorbij trekken. Concentreer je op je tarotkaarten, en weet dat ze je helpen om je te verdiepen in de wereld van spirituele inzichten. Vertrouw er op dat de kaarten je altijd de waarheid laten zien en hun boodschappen je verder helpen.

Visualiseer de bloei van je plannen en intenties voor dit jaar. Zie ze als bloemknoppen die openbarsten. Het zijn de eerste zichtbare resultaten. Diep in de bloem zie je de stampers zitten. Kijk naar de hommels die tussen de bloemen vliegen. Jij kunt bepalen welke bloemen ze binnengaan en welke ze overslaan. Bekijk van een afstand de bloemen en ‘weet’ welke je wilt laten bevruchten. Ze staan voor je plannen die het verdienen om zich verder te ontwikkelen. Geniet van alle bloemen. Ook van die bloemen, die je niet laat bevruchten. Ze hebben je tot nu toe veel gebracht, maar maken nu ruimte voor de plannen die je verder wilt laten groeien.

Kom weer terug naar jezelf. Voel de plekken waarmee je lichaam de grond of de stoel raken en voel je tarotkaarten in je hand. Doe vervolgens langzaam je ogen open en geef jezelf de tijd om bij te komen.

Pak vervolgens je kaarten erbij en ga aan de slag met een legpatroon. Schrijf na afloop in je tarotdagboek: de datum, het gekozen legpatroon, de getrokken kaarten, de betekenissen van de kaarten en je duiding. Welk advies of inzicht neem je mee?

Legpatroon voor Beltane

Met het Beltane-legpatroon krijg je meer inzicht in en advies over je intenties en plannen voor dit jaar. Schud je kaarten en trek er vier met onderstaande vragen in gedachten.

  • Kaart 1: bloemen. Deze kaart geeft je meer zicht op je plannen en intenties voor dit jaar.
  • Kaart 2: stamper. Deze kaart maakt zichtbaar welk onderdeel van je plannen bevrucht moet worden, om zich zo verder te ontwikkelen.
  • Kaart 3: hommel. Deze kaart laat zien welke hulp je kunt gebruiken om je plannen en intenties te bevruchten.
  • Kaart 4: niet-bevrucht. Niet alles is haalbaar. Deze kaart laat zien welke van je plannen en intenties je los laat om niet verder te worden bevrucht. Om op deze manier ruimte te geven voor de andere plannen.

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

2 gedachten over “Beltane legpatroon – vruchtbare plannen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor iedereen die echt aan de slag wil met de tarotkaarten

De Serieuze Starters-gids

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×