Logo TarotHuis

The Halloween Oracle

Op de voorkant van de doos staart een doodshoofd mij aan met holle, zwarte ogen. Door de kleurige versieringen doet het mij denken aan een sugar skull uit de Zuid-Amerikaanse cultuur. Kleurrijk en tegelijkertijd beangstigend. Halloween staat bekend als het tijdstip waarop de wereld van de levenden en de wereld van de overledenen het dichtst met elkaar verbonden zijn. The Halloween Oracle van Stacey Demarco tilt de sluier tussen beide werelden op en laat je de sfeer iedere dag beleven.

Intuïtieve herkenning

Het eerste wat ik normaal bij een nieuw kaartendeck doe, is kijken welke kaarten mij aanspreken en welke minder. Er zijn altijd kaarten die je meer aanspreken dan andere. Een mooie verrassing deze keer. Alle 36 kaarten zijn bijzonder en zeer duidelijk. De symboliek op de kaarten is herkenbaar en sfeervol. Ze passen allemaal bij deze donkere tijd van het jaar, die draait om het nemen van een pauze, zelfgemaakte warmte, de kou en de belofte dat alles na deze tijd van bezinning weer gaat groeien en bloeien.

Middernacht – Het meest magische uur

Symboliek

Stacey Demarco staat bekend als The Modern Witch (red: de moderne heks). Ze wil mensen kennis laten maken met praktische magie en opnieuw de verbinding met de natuur laten maken. Voor dit orakel heeft Stacey alle elementen en aspecten van Samhein willen verbeelden; traditioneel en modern. De symboliek van verschillende natuurreligies zijn gecombineerd met Zuid-Amerikaanse elementen.

Dit is herkenbaar in de kunstwerkjes op de kaarten. Je herkent de heksenketel die traditioneel staat voor het transformatie en genezing (door voedsel). De zwarte kat in het spel geeft geluk en kansen aan, gebaseerd op de betekenis in het oude Engeland. Catrina, Lady de los Muertos (red: de dame van de dood), vertelt je over acceptatie en gelijkheid. Hoe rijk je ook bent, de dood komt ook voor jou.

Lady de los Muertos – Acceptatie en gelijkheid

Halloween

Pompoenen met kaarsjes, verkleed langs de deuren, het huis versieren,… Iedereen heeft wel een beeld bij Halloween. 

In andere landen wordt deze feestdag groots gevierd en ook in Nederland komt steeds meer aandacht voor dit griezelige feest. Halloween wordt al vele eeuwen gevierd. Oorspronkelijk was het een Keltisch winterfeest, Samhain (spreek uit: “sow-en”) genaamd, waarbij de komst van de kou centraal staat. De aarde trekt zich terug en ‘sterft’. Wat volgt is een periode van donker en duister. 

Dat is ook de reden waarom nu de dood het thema van het huidige Halloween is. De pompoenen met gezichten verjagen aan de ene kant de ongewenste geesten en omarmen daarnaast ook het ‘donker’.

Halloween is het moment dat de sluier tussen de levenden en de doden het dunste is. Een zeer geschikt moment om op een luchtige en liefdevolle manier stil te staan bij overleden vrienden en familie. Er worden vaak extra borden op tafel gezet en tijdens het eten wordt over de overledenen gesproken. Hun levens worden met gelach, voedsel en herinneringen herdacht. Het is geen moment voor verdriet, maar een moment om het leven te vieren.

Halloween wordt op verschillende plekken in de wereld gevierd. Vaak beïnvloed door lokale invloeden. In Mexico is bijvoorbeeld de Dag van de Doden verweven met halloweenvieringen, met als resultaat: versierde schedels, eng snoepgoed en picknicken op het kerkhof.

Eeuwige liefde – Liefde is liefde is liefde en het overstijgt de lichamelijke dood

Meer voorbeelden van kaarten

halloweenoracle-cauldron.jpg

Ketel – Transformatie en genezen

halloweenoracle-ghost.jpg

Geest – Spijt

Zombie – Controle

Legpatronen

In het begeleidende boekje bij het Halloween Oracle staan ook twee legpatronen.

Halloween drie kaart legging

De drievoudige cyclus – geboorte, dood, wedergeboorte – is erg belangrijk rondom Halloween. We eren dit met een legparoon. Halloween is symbolisch sterk verbonden met de maan en de nacht. Probeer daarom dit legpatroon eens uit tijdens de opkomst van de maan of om middernacht.

 • Kaart 1. De situatie of vraag
 • Kaart 2. De uitdaging
 • Kaart 3. De oplossing

De Jack O'Lantern divinatie

Dit is een erg verhelderend legpatroon. Trek hiervoor 6 kaarten.

 • Kaart 1. De situatie of vraag
 • Kaart 2. Dat wat verborgen is
 • Kaart 3. De grootste uitdaging
 • Kaart 4. Je grootste angst
 • Kaart 5. De oplossing
 • Kaart 6. De oplossing

Het legpatroon laat de ogen, neus en tanden van een enge ‘Jack O’Lantern’ zien.

Oordeel over...

Vormgeving/illustraties
Erg bijzondere afbeeldingen. Sfeervol, herkenbaar en ware kunstwerkjes. Hierdoor is elke kaart herkenbaar en intuïtief te duiden.

Teksten
Op dit moment is dit deck uitsluitend in de Engelse taal verkrijgbaar. Als je deze taal enigszins machtig bent, kun je de teksten goed lezen. Het bijbehorende boek is niet moeilijk geschreven. Op elke kaart staat daarnaast de titel en een korte beschrijving. Je kunt hier goed mee uit de voeten.

Bruikbaarheid
Je kunt er op vertrouwen: is de uitgever Blue Angel, dan is de kwaliteit van de kaarten uitmuntend. Een goede dikte, grootte en een glanzende coating voor bescherming. De kleuren zijn rijk en versterken de afbeeldingen. Zoals gebruikelijk komen de kaarten met enkele leggingen. Het centrale thema is ook hier te herkennen: een drie-legging (geboorte, dood, re-incarnatie) en een Jack O’ Lantern-legging.

Eindoordeel
Zonder twijfel een must have! Hou je van de sfeer van deze tijd en heb je ‘iets’ met Halloween, dan is de aanschaf van dit deck een echte aanrader. Op ieder moment van het jaar kun je dan genieten van de sfeer van Halloween.

Productinformatie

 • Titel: The Halloween Oracle
 • Auteur: Stacey Demarco
 • Kunstenaar: Jimmy Manton
 • Uitgever: Blue Angel 
 • Taal: Engels
 • ISBN13: 9780738744957

   

Dit artikel is eerder gepubliceerd voor KaartKunde. KaartKunde was een online magazine, met artikelen over inzicht- en inspiratiekaarten. 

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×