Logo TarotHuis

TarotPraat 025 – Over tarot en het spectrum

Toelichting aflevering

Het spectrum van autisme is veelkleurig. Vandaar dat in autisme-logo’s vaak een regenboog te zien is. 🌈

Veel mensen met autisme snappen de wereld niet goed. Tarot kan hierbij helpen, om jezelf en je omgeving beter te begrijpen. En om meer uit je hoofd te komen.

Autisme is ook leidend geweest bij de manier waarop wij met tarot werken: zo duidelijk mogelijk, geen overbodige informatie, geen afleiding, terug naar de kern. Alles vooral bedoeld om tarot af te pellen tot aan de basis. Dit helpt bij het sneller leren werken met de kaarten. 

Wij zijn verschillend. Eddie wil de kaarten terugbrengen naar de kern, naar de basisbetekenis. En het daarbij houden. Arjen vindt het interessant hoe de symboliek op de kaarten bijdraagt en richting geeft aan de basisbetekenis. Dat verschil mag er ook zijn, want het werken met tarotkaarten kent ook een eigen kleurenspectrum. 🌈 

In deze podcast staan we onder andere stil bij hoe autisme onze cursussen positief heeft beïnvloed, waardoor onze cursisten sneller en beter met de kaarten leren werken. 

Ook in deze podcast: 

  • Waarom dagkaarten jou verder helpen 
  • Betekenissen van de kaarten beter onthouden 
  • Tarot eenvoudig en simpel houden
  • Met meerdere tarotdecks werken  
  • Kaarten leggen zonder legpatroon
  • Een ingebracht legpatroon uitwerken
  • Aan de slag met het legpatroon Het Pentagram

Oproep

Heb je ook een vraag aan ons, stuur deze dan eens in via een spraakbericht via Whatsapp. Dit kun je doen door naar onze whatsapp te gaan, via https://wa.me/31650844831. Ook vinden we het leuk om gasten telefonisch/via Zoom erbij te hebben. Laat het ons weten, als je interesse hebt.

Over TarotPraat

TarotPraat is de Nederlandse tarotpodcast van TarotHuis en Tarot in Nederland. Over alles wat met de tarot te maken heeft. Gezellig rommelig en altijd leerzaam. 

Benoemd in de podcast:

Over TarotPraat

De Nederlandse tarotpodcast van TarotHuis. Over alles wat met de tarot te maken heeft. Gezellig rommelig en altijd leerzaam.

Onderwerpen voor een podcast?

Heb je een leuk idee waar wij eens een podcast over kunnen opnemen? Of heb je bepaalde tarotvragen? Laat het ons gerust weten met een reactie onder dit bericht. Wij kijken dan hoe we jouw onderwerp of vraag een plekje kunnen geven in een van de komende podcasts.

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor iedereen die echt aan de slag wil met de tarotkaarten

De Serieuze Starters-gids

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×