Logo TarotHuis

Wegwijzers naar meer magie in je leven

Colette Baron-Reid en Jena DellaGrottaglia beloven je met het orakel Magische wegwijzers een avontuurlijke, magische reis door je leven. De sprookjesachtige kaarten ondersteunen dit met regenboogkleuren, elfjes en eenhoorns.

Voor dit magische orakeldeck heeft Baron-Reid zich laten inspireren door verschillende andere orakelsystemen: tarot, noorse runen en de I-Tjing. Ze wil hiermee de gebruiker een persoonlijke boodschap meegeven om meer wijsheid te verwerven. Door meer te kijken naar de magie van het leven, leer je meer over de betekenis van het verhaal van je leven. Baron-Reid wil haar kaarten hierbij de wegwijzers zijn, waarmee je je eigen route uit kunt stippelen.

Een kaartendeck krijgt vaak de naam mee van de bedenker. Dit is begrijpelijk; zonder een eerste idee en een rode draad wordt een deck nooit geboren. Gebruikers worden echter vooral geïnspireerd en geprikkeld door de ontwerpen van de kaarten. Spreken de ontwerpen je niet aan, dan verdwijnen de kaarten ergens achterin de kast. De ontwerpen van kunstenares DellaGrottaglia zijn essentieel bij de Magische Wegwijzers. Haar tovenaars en magische wezens vertellen je hun verhalen, en zorgen hierdoor voor meer richting.

In de praktijk

Laten we eens kijken wat de kaarten ons te vertellen hebben over hoe ze gebruikt willen worden. Ik gebruik hiervoor een legging van 3 kaarten.

Vraag 1: hoe wil je dat we je gebruiken? – Tot elkaar komen

De kaart draait om liefde en het delen ervan. Je wordt uitgenodigd om deze emotie – in alle vormen! – te ontdekken: romantiek, onvoorwaardelijk, spiritueel, binnen familie of vrienden. Er is altijd een ander bij betrokken. Duiding van de kaart: “De kaarten komen het beste tot hun recht als ze worden gebruikt om relaties en emoties te ontdekken en te verdiepen. Kom op, ga samen aan de slag!”

Tot elkaar komen

Vraag 2: waar moeten we op letten? – Boze geesten

Angst is een illusie! De boze geesten op de kaart geven aan dat je iedere dag voor liefde moet gaan, waarbij je jezelf en anderen vergeeft. Boze geesten worden namelijk geboren, wanneer je gekwetst wordt en je iets belangrijks verliest door die ervaring. Duiding van de kaart: “Om de kaarten goed te kunnen gebruiken, moet je leren je angsten los te laten. Houd van jezelf, accepteer je tekortkomingen en draai ze zo dat ze je kracht worden.”

Boze geesten

Vraag 3: welke raad wil je nog meer meegeven? – Magisch gebed

Bid en zeg wat je graag wilt, en luister naar de antwoorden. Handel in vertrouwen. Duiding van de kaart: “De kaarten nodigen je uit om je wensen het universum in te sturen. Leer te vertrouwen op de kracht van woorden!”

Magisch gebed

Voorbeelden van kaarten

Uit elkaar gaan; het is nu tijd je eigen weg te gaan.

Details, details; de krachtigste patronen worden gecreëerd met de kleinste detail. Besteed er aandacht aan.

Vonk; je bent een helder kanaal voor goddelijke creativiteit.

Voortgang; je maakt een positieve ontwikkeling door.

Tovenaar van bewustzijn; je ziel weet wat je moet doen, wees stil en observeer.

Langzaam maar zeker; langzaam maar zeker wint de race.

Wensput; verlangen is de heilige prikkel om te leven. Voel dit, maar laat alle gehechtheid aan eigendommen los.

Denkwijze; echtheid is het wezen van kracht.

Heel de pijn; vergeving heelt de ziel.

Eindoordeel

Een mooi deck dat veel mensen zal aanspreken door de bijzondere afbeeldingen. De kaarten zijn jouw wegwijzer en helpen je om zelf het antwoord op je vraag te vinden. 

Zoals het hoort!

Meer informatie

Naam: Magische Wegwijzers
Auteur: Colette Baron-Reid
Kunstenaar: Jena DellaGrottaglia Maldonado
Uitgeverij: Koppenhol Uitgeverij BV
Vertaald door: Johanna Anna
ISBN10: 9085081904
ISBN13: 9789085081906
Type kaarten: orakel

Kaarten: 54
Namen kaarten: Bottenverzamelaarster, Vriendelijke tuinierster, Tovenaar van bewustzijn, Denkwijze, Boze geesten, Berg, Naar het onbekende, Tot elkaar komen, Stormen, Aan de grond, Balaneren, Langzaam maar zeker, Afzondering, Meegaan op de golven, Solo circusact, Bevrijden, Spookbeelden, Magische stroom, Het hol van Oragon, Vliegen, Dromenveld, Intentie, Gouden paleis, Vast in de modder, Metamorfose, Bevriezen, Thuis, Voortgang, Tot leven komen, Kiezen, Woestijn, Magisch gebed, Blijdschap, Vonk, Opvoeding, Betrokkenheid, Schoonmaken, Heel de pijn, Schatbewaarder, Volg de leider, Onverwachte bezoeker, Wijd open, Details details, Kracht, Bedroefd, Uit elkaar gaan, Heilige bron, Wensput, Talisman, Kompas, Maanlicht, Magische kaartenlezer, Luisteren, Aanmoediging.

Afmetingen kaarten: 9 x 12,5 cm
Taal: Nederlands
Achterkant kaart: omkeerbaar
Ontwerp achterkant kaart: Een detail van kaart Kompas

Dit artikel is eerder gepubliceerd voor KaartKunde. KaartKunde was een online magazine, met artikelen over inzicht- en inspiratiekaarten. 

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

3 gedachten over “Wegwijzers naar meer magie in je leven”

  1. Dimphy Clements

    Dankjewel voor het advies . Ik heb deze kaarten bij mijn verzameling, maar tot op heden heb ik ze nog niet gebruikt . Jammer zo te lezen in jullie artikel ! Ik ga er gelijk mee aan het werk . Nogmaals hartelijk bedankt voor de goede tip !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor iedereen die echt aan de slag wil met de tarotkaarten

De Serieuze Starters-gids

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×