Logo TarotHuis

Legpatroon Ostara

Rond 20 maart wordt het natuurfeest Ostara gevierd. Ostara is een van de belangrijke feesten van de Keltische kalender. Er wordt gevierd dat het leven en de vruchtbaarheid langzaam terugkeert.  

Een mooi moment om je tarotkaarten te gebruiken om je prille plannen en intenties te beschermen en van voeding te voorzien.

De eerste zonnige dagen zorgen ervoor dat veel mensen zich in deze periode voelen ontwaken uit een winterslaap. Het kan nog steeds erg koud zijn, en zelfs ook nog sneeuwen en vriezen. Dit soort dagen worden vaak afgewisseld met momenten waarop je kunt genieten van het lentezonnetje. 

Tijdens Imbolc, begin februari, was het traditioneel het moment om akkers voor het eerst om te ploegen voor de zaadjes van dit jaar. Symbolisch ook het moment om ruimte te maken in je leven voor al het moois dat je dit jaar wilt laten groeien en opbloeien. 

Je intenties en plannen hebben nu enkele weken kunnen uitlopen. De ontwikkeling is nog niet zichtbaar, maar je kunt erop vertrouwen dat er – zeer beperkte – groei heeft plaatsgevonden. Deze groei is nog erg pril en erg kwetsbaar. En moet nog beschermd worden tegen de harde en kille buitenwereld. 

Met het Ostara-legpatroon (hieronder) onderzoek je hoe je de prille ontwikkeling in je leven kunt stimuleren en beschermen. Laat het jaarwiel verder draaien en ga verder op de uitkomst van je Imbolc-legpatroon (of gebruik de uitgebreide versie van het Ostara-legpatroon).

Zorg dat je alles bij de hand hebt, wat je wilt gebruiken: muziek, wierook, kaarsen, je tarotdagboek en natuurlijk je favoriete (tarot)kaarten.

Voorbereiding: meditatie

Ga op een rustige plek zitten en steek, indien gewenst, een kaarsje of wierook aan. Neem je tarotkaarten in je handen en sluit je ogen. Adem rustig een paar keer in en uit.

Luister naar de stilte om je heen. Voel hoe je lichaam tot rust komt en je geest helder wordt. Elke gedachte die opkomt, bekijk je en laat je voorbij trekken. Concentreer je op je tarotkaarten, en weet dat ze je helpen om je te verdiepen in de wereld van spirituele inzichten. Vertrouw er op dat de kaarten je altijd de waarheid laten zien en hun boodschappen je verder helpen.

Visualiseer de groei van de plannen en intenties voor dit jaar als een zaadje dat kan uitgroeien. Zie het zaadje een klein worteltje krijgen, die steeds dieper in de aarde wortelt en zich zo stevig verankert in je leven. Voelt het goed aan, zie dan een lichtbol om je zaadje verschijnen. Stevig om als bescherming te dienen, en tegelijkertijd soepel om verdere groei mogelijk te maken

Kom weer terug naar jezelf. Voel de plekken waarmee je lichaam de grond of de stoel raken en voel je tarotkaarten in je hand. Doe vervolgens langzaam je ogen open en geef jezelf de tijd om bij te komen.

Pak vervolgens je kaarten erbij en ga aan de slag met een legpatroon. Schrijf na afloop in je tarotdagboek: de datum, het gekozen legpatroon, de getrokken kaarten, de betekenissen van de kaarten en je duiding. Welk advies of inzicht neem je mee?

Ostara legpatroon

Met het Ostara-legpatroon krijg je meer inzicht in en advies over je intenties en plannen voor dit jaar. Heb je eerder de Imbolc legpatronen gedaan, dan kun je deze als basis gebruiken voor verder zelfonderzoek. Heb je deze niet meer, of niet gedaan, dan kun je eerst de aanvullende kaarten trekken.

Legpatroon: bescherm je prille intenties en plannen voor dit jaar

Terugkijkend naar Imbolc:

  • Kaart A. Dit kon je niet meer gebruiken in je leven en heb je omgeploegd om ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen.
  • Kaart B. Deze intentie/plannen heb je eerder dit jaar in je leven ‘geplant’.

Legpatroon Ostara:

  • Kaart 1. Dit is de groei van je intenties/plannen. Nog niet altijd erg goed zichtbaar, maar wel aanwezig.
  • Kaart 2. Dit bedreigt de groei.
  • Kaart 3. Zo bescherm je je intenties en plannen.
  • Kaart 4. Zo kun je de groei verder stimuleren.

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor iedereen die echt aan de slag wil met de tarotkaarten

De Serieuze Starters-gids

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×