Logo TarotHuis

De zeven stappen van groei

Jaarlegpatronen heb je in alle vormen. Voor 2024 hebben we een legpatroon ontworpen, dat je meeneemt door jouw zeven stappen van groei in 2024. Dit legpatroon is bedoeld om je te helpen inzicht te krijgen in de verschillende fasen van je persoonlijke groei. Omdat in 2024 de tarotkaart ‘Kracht’ centraal staat, heeft de groei te maken met het liefdevol omarmen van je onzekerheden en angsten.

Het legpatroon volgt de natuurlijke ontwikkeling van een jaar. Elke kaart vertegenwoordigt een nieuwe fase van groei, waarbij de kaarten je inzicht en advies geven over specifieke aspecten. Van het opbouwen van een stevig fundament tot zelfreflectie, loslaten, bloei en transformatie, dit legpatroon biedt je inzichten om je te begeleiden op je pad van persoonlijke ontwikkeling.

In 2024 draait het om de tarotkaart ‘Kracht’. Deze kaart symboliseert innerlijke leiding en moed, en nodigt je uit om (innerlijke) uitdagingen met vastberadenheid en mededogen aan te gaan. Het herinnert je eraan dat de sleutel tot groei vaak binnenin ligt, en het vraagt om zachtheid en vriendelijkheid.

Dit legpatroon heeft 8 posities. Je kunt zelf beslissen of je 1 kaart per positie trekt, of meerdere voor een diepgaander inzicht. Ben je nog niet zo ervaren, dan is het verstandig om het bij 1 kaart per positie te houden.

Schud je kaarten en trek er 8 met onderstaande vragen/posities in gedachten.

  • Kaart 1. Kracht – jouw groeimogelijkheid voor 2024: welke angst of onzekerheid kun je volgend jaar liefdevol omarmen, zodat je deze voortaan als kracht kunt inzetten?
  • Kaart 2. Basis: wat is jouw stabiele basis om verder te kunnen groeien?
  • Kaart 3. Zelfreflectie: welk aspect van jezelf moet je uitdiepen om te kunnen groeien?
  • Kaart 4. Loslaten: welke belemmerende overtuiging, gewoonte of situatie kun je loslaten om ruimte te maken voor groei?
  • Kaart 5. Zelfontplooiing: welke kwaliteiten heb je om in te zetten voor je persoonlijke groei?
  • Kaart 6. Verbinding: hoe helpen verbindingen met anderen je bij je ontwikkeling?
  • Kaart 7. Transformatie: welk aspect van jezelf en/of je leven kan positief veranderen door deze transformatie?
  • Kaart 8. Balans en integratie: hoe kun je evenwicht bereiken na je groei- en acceptatieproces, en je nieuwe inzichten in je dagelijkse leven toepassen?

Je getrokken kaarten delen?

Vind je het leuk om je legging te delen om feedback op te krijgen? Plaats deze dan in de TarotHuiskamer (mogelijk moet je eerst inloggen).  

Nog geen lid van de TarotHuiskamer?
Heb je een vraag over tarot, wil je oefenen met legpatronen en/of vind je het leuk om samen met anderen bezig te zijn met tarotkaarten? Dan is de TarotHuiskamer, onze gratis tarotcommunity, iets voor jou. Want wat is er nu leuker dan (samen) oefenen en met de kaarten bezig te zijn? Meer informatie vind je hier

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Voor iedereen die echt aan de slag wil met de tarotkaarten

De Serieuze Starters-gids

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×