Logo TarotHuis

Litha legpatroon – Ervaar de omslag in je leven

In deze periode vindt een belangrijke verandering plaats… De afgelopen maanden zijn de dagen steeds een beetje langer geworden. Tot dit moment. Rond 21 juni worden de dagen weer korter en de nachten langer. Tot we op 21 december weer een omslagpunt bereiken.

Maar zover zijn we gelukkig nog niet. We kunnen nog volop genieten van de lange dagen en het laat buiten zitten. Om je heen zie je de natuur volop in bloei staan en de eerste oogst is bijna binnen te halen.

Leef je bewust in lijn met de natuur, dan kun je in deze periode ook een verandering merken. Nu de opbouw van het aantal zonuren stopt en zelfs afneemt, ga je je ook langzaam steeds meer op jezelf richten. Niet langer staat jouw focus gericht op alles wat buiten jezelf plaatst vindt en dat wat je wilt neerzetten.

De stagnatie en afbouw van het licht van de zon staat centraal in het Keltische jaarfeest Litha. Dit feest heeft ook andere namen, zoals Midzomer, Zomersolstitium en Zomerzonnewende. Allemaal draaien ze om de langste dag/kortste nacht, waarbij de zon de afgelopen zes maanden een helling is beklommen, en nu over de top heen komt. Om daarna weer te gaan afdalen.

Traditioneel vier je een Keltisch jaarfeest vaak in de week van het feest zelf. In deze drukke tijd wordt er vaak voor gekozen om dit in het weekend ervoor of erna te doen. Bij Lithia is dit de periode rond 21 juni.

Met het Litha-legpatroon hieronder gebruik je je (tarot)kaarten voor meer inzicht in je huidige periode in je leven. Herken jij het omslagpunt in je leven?

Zorg dat je alles bij de hand hebt, wat je wilt gebruiken: muziek, wierook, kaarsen, je tarotdagboek en natuurlijk je favoriete (tarot)kaarten.

Voorbereiding: meditatie

Ga op een rustige plek zitten en steek, indien gewenst, een kaarsje of wierook aan. Neem je tarotkaarten in je handen en sluit je ogen. Adem rustig een paar keer in en uit.

Luister naar de stilte om je heen. Voel hoe je lichaam tot rust komt en je geest helder wordt. Elke gedachte die opkomt, bekijk je en laat je voorbij trekken. Concentreer je op je tarotkaarten, en weet dat ze je helpen om je te verdiepen in de wereld van spirituele inzichten. Vertrouw er op dat de kaarten je altijd de waarheid laten zien en hun boodschappen je verder helpen.

Visualiseer hoe de zon langs je lichaam omhoog klimt. Van je voeten, naar je knieën, heupen, schouders om uiteindelijk boven je hoofd uit te komen. Voel hoe de warmte via je kruin je lichaam instroomt. Geniet even van dat moment en denk aan de mooie momenten die je het afgelopen half jaar hebt bereikt. Laat de zon vervolgens aan de andere kant van je lichaam langzaam naar beneden afdalen. Op de plekken waar de zon voorbij komt, merk je dat er ruimte ontstaat. Deze ruimte is te gebruiken voor alle nieuwe inzichten en (innerlijke) avonturen die je het komende half jaar kunt gaan beleven.

Kom weer terug naar jezelf. Voel de plekken waarmee je lichaam de grond of de stoel raken en voel je tarotkaarten in je hand. Doe vervolgens langzaam je ogen open en geef jezelf de tijd om bij te komen.

Pak vervolgens je kaarten erbij en ga aan de slag met een legpatroon. Schrijf na afloop in je tarotdagboek: de datum, het gekozen legpatroon, de getrokken kaarten, de betekenissen van de kaarten en je duiding. Welk advies of inzicht neem je mee?

Legpatroon voor Litha

Met het Litha legpatroon onderzoek je het omslagpunt dat op dit moment in je leven plaatsvindt. Soms zeer subtiel, soms overduidelijk. Gebruik je (tarot)kaarten om hier meer zicht op te krijgen.

Schud je kaarten en trek drie kaarten, met onderstaande posities in gedachten:

  • Kaart 1: een blik op je huidige situatie.
  • Kaart 2: het omslagpunt in je leven
  • Kaart 3: het verschil na het omslagpunt

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Voor iedereen die echt aan de slag wil met de tarotkaarten

De Serieuze Starters-gids

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×