Logo-TarotHuis-academie-transparant-diapositief-195x59-1.png

Tarot KijkWijzer

Herken de betekenis op de kaarten

De Tarot KijkWijzer is voor iedereen die snel antwoorden uit de tarot wil halen, zonder steeds tijd te verliezen aan het opzoeken van alle betekenissen. 

Krijg nu toegang voor 67,- 

Laten we eerlijk zijn: werken met de tarot is leuk…
maar ermee leren werken kost veel tijd (en frustratie)…  

rood kruis

Opzoeken kost veel tijd
Iedere keer weer de getrokken kaarten opzoeken en de tekst doorakkeren om de juiste betekenis te vinden.

rood kruis

Verwarring en onduidelijkheid 
Er worden vaak veel woorden gebruikt bij een kaart, waardoor de betekenis niet gelijk duidelijk is. 

rood kruis

Het plezier verdwijnt
Als het je maar vaak genoeg overkomt, blijven de kaarten (helaas!) steeds vaker in hun doosje zitten.  

Onze oplossing is best eenvoudig: 

terug naar de basis en de betekenis leren zien in de kaarten. 

Het werken met de tarot wordt hierdoor weer leuk.

Maak kennis met de Tarot KijkWijzer

De online cursus waarin je op een andere manier naar de tarot leert kijken

verrekijker icon

Kijk wijzer
Laat het mystieke van de tarot (tijdelijk) even weg. Leer de structuur de structuur en opbouw van de tarot te zien.

mirror icon

Herkenning
Gebruik de symboliek om de betekenissen op de kaarten te herkennen. Terugvallen op boeken en websites is hierdoor verleden tijd.

yoga icon

Ontspannen aan de slag
Werk met meer (zelf)vertrouwen met je tarot. Combineer de betekenis met je intuïtie: en de tarot wordt een bron van inspiratie en inzicht.

magie icon

En kun je meer genieten van de magische werking van de tarotkaarten.

check

Op jouw tijd en tempo
Een online cursus, die je op je eigen tempo kunt volgen. Toets je kennis na elke module.

check

Lesmateriaal
We ondersteunen je met: boeiende video’s, handige documenten en praktische oefeningen.

check

Online groep
Bij de cursus hoort een online groep. Deel daar je vragen en legpatronen, en ontmoet anderen.

Wat levert het herkennen van de betekenis op de kaarten je op?

✅ Vrijheid: je kunt overal met je kaarten werken, zonder je tarotboek of -website er steeds bij te hoeven pakken.
✅ Creativiteit: je kunt makkelijker de kaarten onderling verbinden, omdat je je beperkt tot een basisbetekenis per kaart.
✅ Snelheid: niet meer alle kaarten eerst op moeten zoeken, maar je gelijk richten op het antwoord op je vraag. Dat scheelt heel wat (opzoek)tijd!

Wat leer je in deze cursus?

Module 1. Zonder zijwieltjes aan de slag met je tarotkaarten

In deze module ontdek je de voordelen van werken zonder tarotboeken en -websites, en leer je hoe je visueel de betekenis van de tarotkaarten kunt ontcijferen. We gaan in op het kiezen van het beste tarotdeck. Bovendien leer je hoe de tarot is opgebouwd, wat je een krachtig hulpmiddel geeft om de betekenis van de kaarten moeiteloos te herleiden.

Je gaat gelijk aan de slag met je kaarten met praktische oefeningen, want je leert vooral met de tarot te werken door het te doen.

Modules 2 en 3. Je 22 reisgenoten

In deze modules duik je dieper in de betekenis van de 22 kaarten van de grote arcana, zoals De Dwaas, De Hogepriesteres, en De Zon. Je leert hoe je de boodschappen van deze opvallende kaarten kunt herkennen en interpreteren. Je gaat ontdekken welke rol ze op dit moment in je leven spelen.

Na het afronden van deze modules, begrijp je de grote arcana (en hun symboliek) beter.

Modules 4. De vier tarotelementen in jouw leven

In deze modules leer je over de 40 genummerde kaarten van de kleine arcana. We kijken hierbij naar de vier tarotelementen: staven, bekers, zwaarden en pentakels. Je leert de verhalen van de figuren op de kaarten van de kleine arcana te zien en hierdoor gelijk de betekenis van de kaarten

Module 5. Van student naar meester 

In deze module maak je kennis met de hofhouding, een speciale groep kaarten binnen de kleine arcana. In de Rider Waite (Smith) Tarot zijn dit de schildknapen, ridders, koninginnen en koningen. Deze kaarten zorgen bij veel tarotisten voor zweetdruppels, maar na deze cursus kun jij ze makkelijk herkennen en een plekje geven in je duiding. 

Module 6. Het eindresultaat

De laatste module bestaat uit een eindtoets. Je gaat aan de slag met een Keltisch Kruis. Op basis van meerkeuze-vragen ga je dit legpatroon zelf duiden. 

Je gaat hierbij zien, hoeveel stappen je al hebt gezet de afgelopen weken en hoeveel beter je al kan werken met je kaarten. 

Voor wie bedoeld?

Deze tarotcursus is voor iedereen die beter wil leren werken met de tarotkaarten. Of je nu een beginnende tarotist bent. Of een meer ervaren kaartlegger, die nog steeds worstelt met de betekenissen van de kaarten.

Je haalt er het meeste uit als je gemotiveerd bent om tijd en energie te stoppen in je eigen ontwikkeling. En je onze tips en werkwijze ook daadwerkelijk gaat toepassen.

Kennis en kunde, of intuïtie?

Bij het leren werken met tarotkaarten zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Natuurlijk kun je zelf heel goed aan de slag met boeken en websites. Houd er wel rekening mee dat dit veel tijd en energie van je vraagt. 

Wil je sneller resultaat, dan is het verstandig om een cursus te volgen. Hierbij zijn twee stromingen: 1) kennis als basis, en 2) intuïtie als basis.

Wij zijn van de eerste stroming: kennis als vertrekpunt. Aanvullend kun je je intuïtie en ervaring gebruiken om meer uit een legging te halen. 

De bewoners van TarotHuis

vp-arjen.jpg

Arjen

Eddie

Eddie

De start van onze eigen tarotavonturen ging met pieken en dalen. We verdwaalden in de grote hoeveelheid informatie, in de moeilijk te onthouden beschrijvingen, en raakten verward door de verschillende visies die we lazen (en die elkaar soms ook tegenspraken)…

Wij begrijpen dus als geen ander hoe verwarrend het kan zijn om te beginnen met tarot.

In 2015 hebben we het TarotHuis opgericht, waar wij – en onze trouwe huisdieren – onze passie en kennis over tarot delen met iedereen die er over wil leren. Eerst uitsluitend fysiek en vanaf 2021 meer online. We hebben talloze mensen geholpen met de tarot in consulten, workshops en cursussen.

Onze cursussen en workshops onderscheiden zich door een duidelijke focus op de kernbetekenissen en de structuur van de kaarten. We maken de tarot hiermee minder zweverig en mysterieus, en meer toegankelijk, concreet en bruikbaar. Spiritualiteit en intuïtie zijn belangrijk en spelen een grote rol bij het werken met tarotkaarten, maar met zweverigheid is nog nooit iemand geholpen.

We krijgen van onze cursisten terug dat onze aanpak hen enorm helpt bij het leren werken met de kaarten. Ineens merken ze dat het (leren) werken met de tarotkaarten makkelijk en leuk is. 🙂

Eddie

Eddie

vp-arjen.jpg

Arjen

Veelgestelde vragen over de Tarot KijkWijzer

Over tarot

Tarot is een eeuwenoude vorm van kaartlegging die gebruikt wordt om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van het leven, zoals relaties, carrière en persoonlijke groei.

Tarot is een specifieke vorm van kaartlegging met een deck met (bijna) altijd 78 kaarten. Bij andere kaartendecks is dit niet altijd het geval. Een ander belangrijk verschil is dat tarotkaarten altijd dezelfde betekenis hebben. Ongeacht welk tarotdeck je gebruikt. Dit is niet het geval bij andere inzicht- en inspiratiekaarten, zoals lenormand-, kipper-, zigeuner-, orakelkaarten, enzovoorts.

Over wat nodig voor de cursus

Wil je de betekenissen op de kaarten gaan herkennen, dan heb je het volgende nodig:

Over de benodigde voorkennis

Ja, de Tarot KijkWijzer is speciaal ontworpen voor tarotisten die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van tarot. De cursus is vooral behulpzaam als je nog worstelt met het onthouden van de betekenis van de kaarten.

Nee, paranormale gaven zijn niet vereist. Je hoeft niet helderziend, -horend, -wetend, enz te zijn. Tarot is voor iedereen toegankelijk en iedereen kan leren werken met de tarot.

Je hoeft geen ervaring met de tarot te hebben. De cursus is geschikt voor beginners en helpt je om vanaf de basis te starten.

Nee, iedereen kan zich inschrijven voor de cursus en direct beginnen met leren.

Nee, voor deze cursus is geen voorkennis vereist. We beginnen bij de basis en bouwen daarop voort.

Over de cursus (inhoud en opzet)

Deze cursus richt vooral op het leren zien van de betekenissen op de tarotkaarten. Beheers je dit, dan merk je dat zich op het werken met tarot leuk(er) en makkelijk(er) wordt.

Deze cursus gaat niet over andere tarotzaken, zoals: het stellen van een goede tarotvraag, het juiste legpatroon, het maken van het verhaal, gesprekstechnieken, enzovoorts. Dit behandelen we in onze andere cursussen. 

Op dit moment is de cursus alleen beschikbaar in het Nederlands, maar we kunnen in de toekomst overwegen om ook andere talen aan te bieden.

Nee, er is geen specifieke leeftijdsgrens. De cursus is toegankelijk voor volwassenen van alle leeftijden.

We onderscheiden ons met onze cursussen, omdat we werken met een compacte beschrijving per kaart (in plaats van enkele A4’tjes) en met een praktische aanpak. In de Tarot KijkWijzer leren we je de basisbetekenissen op de kaarten herkennen, zodat je de kaarten op deze manier goed kunt onthouden. Hierdoor krijg je een goede basis voor je toekomstige tarotstappen: meer ervaring opdoen en je kennis verbreden.

In de cursus gebruiken we de Rider Waite (Smith) Tarot. Dit tarotdeck wordt wereldwijd het meest gebruikt. En niet zonder reden! Dit deck is het ideale tarotdeck voor beginners (en meer ervaren tarotisten). Waarom? Op elke kaart kun je de betekenis zien. Dit maakt het werken met de kaarten veel makkelijker. In de Tarot Kijkwijzer leren we je de betekenis te zien.

Ja, absoluut! De cursus is volledig online en je kunt deze in je eigen tempo volgen, waar en wanneer het jou uitkomt.

Je hebt een jaar toegang tot de cursus.

Ja, je kunt de cursus pauzeren en op elk moment later weer oppakken. Je hebt een jaar toegang tot de cursus.

De cursus bestaat uit 7 modules. Elke module is gelijk voor je beschikbaar.

Ons advies is om elke week 1 module te volgen. Kijk op een vast moment in de week de video’s van de module, en ga in de dagen daarna met je kaarten aan de slag. Op deze manier maak je goede stappen in het werken met je kaarten. Je past dan wat je in de video geleerd hebt direct toe. Het meeste leer je van het daadwerkelijk actief bezig zijn met je tarotkaarten.

Je kunt zelf bepalen wanneer je met de cursus begint en de cursus is op eigen tempo te volgen. Er zijn geen vaste startdata.

We raden aan om wekelijks ongeveer 2-3 uur te besteden aan de cursus om optimaal te profiteren van de lesstof.

We hebben de cursus op een logische manier opgebouwd. Hierbij ga je steeds een stapje dieper de tarot in. Je moet een module volledig hebben afgerond, voordat je een volgende module kunt gaan starten.

Je kunt natuurlijk wel altijd vorige modules nog een keer bekijken. Bijvoorbeeld om de betekenissen van de kaarten nog een keer uitgelegd te krijgen.

Ja, het leerplatform houdt automatisch je voortgang bij en markeert voltooide lessen.

Ja, je kunt de cursus zo vaak als je wilt opnieuw bekijken, zelfs na afronding. De cursus blijft voor lange tijd voor je beschikbaar. In ieder geval voor een jaar.

De focus van de cursus ligt op het herkennen van de betekenissen op de kaarten zelf. Als je deze leert zien, herken je automatisch de betekenis. Tot je de betekenis weet, kun je natuurlijk altijd onze lijst met korte betekenissen als spiekbriefje gebruiken. 😉

Je hebt in de tarotwereld twee stromingen: tarotduiden met een vaste betekenis als basis, en intuïtief de kaarten duiden. In dit laatste geval heeft een kaart iedere keer een andere betekenis. Wij zijn van de eerste stroming. Na de cursus hoef je de betekenissen niet meer op te zoeken, en kun je daarna de basisbetekenis intuïtief verdiepen. De mate waarin je de betekenissen herkent, en dus weet, is natuurlijk wel afhankelijk van jouw inzet tijdens de cursus.

Ja, we zullen praktische tips en technieken behandelen om tarotkaarten te lezen voor jezelf en anderen. Een goede tarotlegging vraagt wel wat meer dan het weten van de betekenis van de kaarten. Maar met de Tarot KijkWijzer leg je wel een goede basis.

Ja, per module krijg je praktische oefeningen om je tarotvaardigheden te ontwikkelen.

Over het lesmateriaal

Na inschrijving krijg je direct toegang tot het online leerplatform, waar je alle cursusmaterialen kunt vinden. Je ontvangt ook een mail met inloggegevens. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan eerst in je spam-/reclamemap in je mail. Staat de mail daar niet? Neem dan contact met ons op. Het makkelijkst gaat dit via e-mail of Whatsapp.  

Na aankoop houd je een jaar toegang tot de cursus.

Je kunt hierdoor op je eigen tempo blijven leren. We raden je wel aan om minimaal 1 module per week te volgen.

Wij bieden deze cursus alleen digitaal aan. Je kunt natuurlijk zelf wel het materiaal printen.

Over jouw leer- en ontwikkeltempo

De resultaten kunnen variëren, maar met oefening en toewijding boek je al snel vooruitgang en neemt je vertrouwen in je eigen vaardigheden toe. Vanaf de eerste module ga je al aan de slag met je kaarten. Ook bij deze cursus geldt: het hoeveelheid energie die je erin stopt, levert dezelfde snelheid in resultaten op.

Over de benodigdheden voor de cursus

In het cursusmateriaal werken we met de Rider Waite (Smith) Tarot. We raden je aan om ook zelf met deze kaarten te werken. Dit tarotdeck wordt wereldwijd het meest gebruikt.

Over de ondersteuning bij de cursus

Hoewel er geen individuele feedback is, kun je in de bijbehorende online groep ervaringen delen en medecursisten kunnen je waardevolle feedback geven. Ook Arjen en Eddie zijn geregeld in deze groep aanwezig om je vragen te beantwoorden of op je legpatronen te reageren.

Deze online cursus maakt onderdeel uit van de TarotHuis academie, onze online leeromgeving. En bij deze cursus hoort ook een afgesloten eigen online groep, waar ook medecursisten, en Arjen en Eddie aanwezig zijn. Reageer vooral ook op berichten van de medecursisten, hierdoor reageren anderen ook eerder op jouw berichten en vragen.

Dit moedigen we alleen maar aan. Deel vooral je ervaringen en reageer op anderen in de online groep. Daar leer je het meest van! En als je op berichten van anderen reageert, doen anderen dit ook eerder bij jou. Hoe meer energie en actie jij er in stopt, des te meer haal je uit deze cursus.

Over de afronding van de cursus

Een eindexamen is een groot woord. De cursus wordt wel afgesloten met een vragenlijst, waarmee je je opgedane kennis kunt toetsen.

Als je alle modules hebt afgerond, ontvang je een certificaat van deelname. 

Over mogelijkheden na de cursus

Ben je aangestoken door het tarotvirus en wil je je verder verdiepen, dan zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Het is goed dat je je afvraagt of je meer ervaring wilt, meer kennis of beide. Bevalt onze manier van werken je, dan kun je bij ons verschillende cursussen volgen of lid worden van onze tarotcommunity.

Over de techniek

Nee, de cursus is gebruiksvriendelijk en technische kennis is niet vereist.

Een computer of mobiel apparaat met een internetverbinding is voldoende om de cursus te kunnen volgen.

Ja, de cursus is volledig compatibel met mobiele apparaten, zodat je ook onderweg kunt studeren. De leeromgeving is wel het meest overzichtelijk via een laptop, computer of laptop. Een telefoonscherm is wel wat klein.

Over de financiën

Je kunt de cursus betalen via iDeal en Bancontact.

Dat kan zeker! Neem hiervoor contact met ons op (via mail of Whatsapp) en we zorgen dat je een cadeaubon ontvangt.

Ja, je kunt je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent. Hieronder lees je de voorwaarden hiervoor.

 

Ervaar je na 2 lessen die meerwaarde nog niet, dan kun je je geld terugkrijgen. Ons geadviseerde studietempo is een module per week. De mogelijkheid tot terugbetalen eindigt uiterlijk na 2 weken.

 

Je kunt dus je geld terugkrijgen als je:

  • binnen twee weken voor module 3 bent gestopt

Is het langer dan twee weken geleden dat je de cursus hebt gekocht of ben je binnen de twee weken verder gegaan na module 2, dan vervalt de mogelijkheid tot terugbetaling. We kunnen in ons systeem zien waar je bent geëindigd.

 

MAAR 🙂: we hebben al onze kennis in deze tarotcursus gestopt en we gaan er daarom ook vanuit dat de cursus een grote meerwaarde voor je heeft.

 

En dat je na deze cursus niet meer alle betekenissen hoeft op te zoeken in tarotboeken en -websites.

Staat je vraag hier niet tussen?

Neem dan contact met ons op. Dat kan het makkelijkst via mail of Whatsapp.

Meld je aan voor de Tarot KijkWijzer en ga gelijk aan de slag

Kosten

De Tarot KijkWijzer kost eenmalig 67,-. 

Merk je dat onze manier van werken niets voor jou is, dan kun je tot en met de tweede les – en binnen 2 weken – de cursus opzeggen door ons hierover te mailen. Een reden hoef je niet op te geven. Je krijgt dan al je betaalde geld teruggestort.

Bezoek je deze pagina via Facebook/Instagram/Meta, dan is het goed om het volgende te weten: deze site is geen onderdeel van de Meta-website of Meta Inc. Bovendien wordt deze site op geen enkele manier onderschreven door Meta. Facebook/Instagram/Meta is een handelsmerk van Meta Inc.

© 2015 – 2024 TarotHuis

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="7856"]

Inloggen

[mepr-login-form use_redirect="true"]

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

[mepr-membership-registration-form id="8942"]
×