TarotHuiskamer

 • Legpatroon Een goede start

  Geplaatst door Arjen op 16 juni 2023 om 21:06

  Het eerste legpatroon van de nieuwe TarotHuiskamer. Die moet natuurlijk wel gaan over een (nieuwe) goede start.

  Schud je kaarten. Trek vervolgens drie kaarten met onderstaande posities in gedachten.

  1. In welk deel van je leven ben je wel toe aan een nieuwe start?
  2. Wat heb je nodig om hier een goede start van te maken?
  3. Een nieuwe start betekent (helaas) vaak ook iets achterlaten. Wat laat je los of achter om een nieuwe start te kunnen maken?

  We vinden het leuk als hieronder je je legging met ons wilt delen. Vergeet niet je eigen duiding te beschrijven, en aan te geven waar je graag wilt dat anderen op reageren.

  Mirjan reageerde 2 maanden, 2 weken geleden 3 volgers · 7 reacties
 • 7 reacties
 • Mirjan

  lid
  18 juni 2023 om 08:56

  Hier komt ie dan: mijn allereerste legging!

  De titel sprak mij erg aan: een nieuwe start, omdat er het een en ander speelt bij mij op dit moment. Dus nam ik vol enthousiasme mijn kaarten ter hand en trok de volgende kaarten:

  1. In welk deel van je leven ben je wel toe aan een nieuwe start?

  Kelken Twee: de man en de vrouw lijken de kelken die ze vast hebben, uit te willen wisselen. Boven hen zie ik een leeuwenkop met vleugels. De laatste dagen trek ik steeds een kaart waarop een leeuw staat afgebeeld. De leeuw staat voor moed en kracht. Ik ben op dit moment niet langer tevreden in mijn huidige werk en denk erover om iets totaal anders te gaan doen. Deze kaart doet mij daar heel erg aan denken: de moed hebben mijn vleugels uit te slaan en van baan te wisselen. Het is tijd!

  2. Wat heb je nodig om hier een goede start van te maken?

  De zon: deze kaart maakt me blij door de kleuren, de grote gele zon die me recht aan kijkt, de zonnebloemen en het blije gezicht van het kind op het paard. Het kind is naakt en heeft zijn armen gespreid. Alsof het wil zeggen: ga er open en vol enthousiasme in. Blanco, begin met een schone lei en ga ervoor!

  3. Wat laat je los of achter om een nieuwe start te kunnen maken?

  De Toren: Er vallen twee personen van de toren, die geraakt wordt door bliksem. Ze vallen met hun hoofd naar beneden, de diepte in, het onbekende tegemoet. Het is spannend om aan iets nieuws te beginnen. Ik zal in een nieuwe baan onervaren zijn en alles moeten leren. Ik ga een vertrouwde omgeving opgeven, met vertrouwde collega’s, voor een compleet nieuw avontuur. Het werk wat ik nu doe, is routine geworden. Er zit geen uitdaging meer in. De bliksem zal inslaan bij mijn collega’s, want ik heb mijn twijfels nog met niemand besproken. Ik verwacht dat ze enorm verrast zullen zijn en dit niet zullen zien aankomen.

  Dit is wat ik uit de kaarten opmaak.

  Ik ben heel erg benieuwd of jullie toevoegingen/aanvullingen hebben? Of misschien zien jullie iets heel anders? Ik hoor het graag!

  Groet, Mirjan

 • Arjen

  Administrator
  18 juni 2023 om 21:06

  Super dat je voor het eerst een legging van ons doet, en deze hier deelt!

  Hieronder wat opmerkingen en tips:

  • We werken met een korte betekenis per kaart. Ik wil je adviseren om hiermee te starten bij het beschrijven van je kaartduiding. Dat helpt jou om de kaarten volledig tot hun recht te laten komen, en om niet te gaan invullen of om (voor jou) gewenste vertalingen te maken. Anderen kunnen je gedachten ook beter volgen en zo beter feedback geven.
  • Bekers 2: draait om het samenbrengen van tegenstrijdige emoties. Ik zie dat beschreven in je duiding. Alle beker-kaarten gaan over emoties.
  • Mooi de kaart van De Zon geduid (energie, in de spotlights staan).
  • Over De Toren duiding: tarotkaarten laten iets zien van de vraagsteller. Deze kaart slaat ook op jouw ervaring, dan die van je collega’s. De Toren draait om een plotselinge verandering, door iets buiten jezelf. Een andere baan gaat jou ook onzekerheid opleveren. Herkenbaar bij je vraag!

  Voor de eerste keer zeker goed gedaan. Mijn complimenten!

  • Mirjan

   lid
   12 juli 2023 om 20:16

   Bedankt voor je reactie.

   Ik ga de tips meenemen naar een volgende legging. Daar wil ik me meer mee gaan bezighouden, maar vind ik nog lastig omdat ik denk dat het moeilijk is. Misschien moet ik niet denken en het gewoon doen!

 • Thea

  lid
  18 juni 2023 om 22:15

  Hoi Mirjan,

  Wat een mooie uitgebreide en duidelijke legging!

  Ik heb geen aanvullingen.

 • Thea

  lid
  18 juni 2023 om 22:54

  1: In welk deel van je leven ben je wel toe aan een nieuwe start?

  Pentakels IX: Je hebt alles wat nodig is om een nieuwe start te kunnen maken al in huis. Je talent, je financiële middelen.

  2: Wat heb je nodig om hier een goede start van te maken?

  Staven II: om hier een goede start van te maken heb je een duidelijk doel nodig en weten hoe of je dat doel kunt bereiken.

  3: Wat laat je los of achter om een nieuwe start te kunnen maken?

  Ridder van Pentakels: Je zekerheid, materialisme en voorzichtigheid. Wellicht kameraadschap.

  Aanvullingen of opmerkingen hoor ik graag.

  groet Thea  • Arjen

   Administrator
   21 juni 2023 om 21:33

   Leuk dat je je kaarten hier gedeeld hebt! Enkele tips:

   • Zorg dat je de vraag/positie van de kaart goed gebruikt bij je duiding. De eerste positie gaat bv in welk deel van je leven je toe bent aan een nieuwe start. Bij jou is dat Pentakels 9. Je duidt de kaart alleen als iets wat je al hebt ipv een nieuwe start.
   • Het helpt om te werken met de korte betekenissen van de kaarten. Op die manier houd je je bij de basisbetekenis van de kaarten. En kunnen anderen die deze basisbetekenissen ook gebruiken, je beter volgen en helpen. Heb je onze basisbetekenissen al?
   • Thea

    lid
    22 juni 2023 om 16:27

    hoi Arjen,

    Bedankt voor je tips, dat maakt het oefenen een stuk leuker!

    De basisbetekenissen heb ik niet, die zou ik wel graag willen gaan gebruiken:)

×