De 21 opvallendste tarotdecks van 2021

Het afgelopen jaar werd het nieuws vooral gedomineerd door natuurgeweld, coronaontwikkelingen en de traagheid bij het vormen van een nieuw kabinet. De kans is groot dat je hierdoor niet hebt meegekregen dat er ook dit jaar weer bijzondere tarotdecks zijn gepubliceerd. En het jaar is nog niet eens voorbij…

Wij hebben de 21 meest opvallendste voor je op een rij gezet. Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

1. Tarot de El Dios de Los Tres

Als er iets opvalt in dit deck is dat het extreem kleurrijk is en dat het de Rider Waite (Smith) stijl duidelijk omarmt. De kaarten moedigen je aan om wild en luid te leven, vol beweging en energie. Omdat elke kaart veel lijkt op de evenknie in de Rider Waite (Smith) Tarot, is dit deck geschikt voor zowel de ervaren als de beginnende tarotist.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

2. White Numen

Dit White Numen; A Sacred Animal Tarot is geïnspireerd op oude rituelen en verhalen over heilige dierengeesten. De kaarten helpen je met het leggen van de verbinding met de natuur en het spirituele rijk. Op de kaarten zie je de heilige dierengeesten, de Numen, die de symboliek van de kaarten versterken. De vormgeving is gebaseerd op de kunst van de striptekenaar Moebius.

Te koop bij: Amazon.nl

3. Tarot Cat

Speciaal voor kattenliefhebbers is er een nieuw kattentarot uitgebracht. De Spaanse kunstenares Ana Juan gaf elke kat een wijze, soms menselijke, uitstraling. De belangrijkste elementen op de kaarten krijgen, door zorgvuldig kleurgebruik, extra aandacht. Verzamel je kattentarots, dan mag deze zeker niet ontbreken. Door de herkenbare Rider Waite (Smith) stijl, is hier ook voor de beginnende tarotist goed mee te werken.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

4. Gold Lyre Tarot

De Gold Lyre Tarot is een uitgave van de Amerikaanse Microcosm Publishing & Distribution. Deze uitgever zet zich in voor positiviteit en inclusiviteit: iedereen doet ertoe, en geslacht is niet belangrijk. Dit is terug te zien in dit deck, dat opvalt door de eenvoud van de kaarten en de vrouwelijke (m/v) uitstraling. De verschillende Amerikcaanse culturen zijn op de kaarten te herkennen. Net als de hedendaagse kijk op genderneutraliteit.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

5. The Good Karma Tarot

Leuk, luchtig en ideaal voor beginners die overweldigd worden door de vele symboliek die in andere decks aanwezig is. De bedenkers van dit deck willen je helpen om meer inzicht te krijgen in je motivatie, kracht, talenten en innerlijke wijsheid.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

6. Witchling Academy Tarot

“Welkom bij de Witchling Academy of Magic, waar je een onvergetelijk avontuur begint met de tarot.” Dit tarotdeck is geïnspireerd op mangaseries over magische meiden. Tovenaarsleerling Charlie is de hoofdpersoon van dit deck en, samen met haar vrienden, helpt ze je de magie van dit tarotdeck toe te passen. Het bijbehorende boek besteedt niet alleen aandacht aan de betekenis van de kaarten, maar leert je ook de basis van spreuken.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

7. The Tarot of Light

Dit deck laat het licht schijnen op de mysteries die voor je liggen, en in je zitten. De kaarten bevatten liefdevolle boodschappen en geven meer zicht op verleden, heden en toekomst. De kaarten van de grote arcana laten moderne archetypen zien. En de kleine arcana is opgedeeld in: engelen (zwaarden), harten (bekers), sterren (staven) en bomen (pentakels).

Te koop bij: Amazon.nl

8. Surrealist Tarot

Kunstenaars als Magritte en Dali waren de inspiratiebron voor dit tarotdeck. Dit zorgde voor een deck met vele dromerige, surrealistische afbeeldingen. Ben je uitgekeken op je Rider Waite (Smith) Tarot? Probeer dit deck dan eens en laat je intuïtie prikkelen door de kleurrijke kaarten.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

9. Erotic Tarot

Dit deck is gebaseerd op de traditionele tarotafbeeldingen, maar met een erotische twist. De figuren op de kaarten stralen diversiteit uit. Het deck belooft je een glimp van wat je te wachten staat, en een nieuw perspectief op je liefdesleven.

Te koop bij: Amazon.nl

10. Goetia: Tarot in Darkness

Kunstenaar Fabio Listrani liet zich inspireren door de Lesser Key van Solomon, een 17e eeuws magisch boek over demonen. De kaarten zijn duister, zwart en grijs. Met illustraties van verschillende demonen, met hun symbolen en symboliek. Dit deck laat zien dat duisternis niets anders is dan een pad naar het licht.

Te koop bij: Amazon.nl

11. Color Your Destiny Tarot Deck

Geef zelf kleur aan je toekomst met dit tarotdeck. Houd je van horror en van meditatief inkleuren (ja, ja, die combinatie bestaat zeker)? Dan kun je losgaan met dit tarotdeck van The Beauty of Horror. Net als hun grote kleurboeken zitten deze kaarten vol met donkere humor. Het tarotdeck bevat geen coating, waardoor je de kaarten goed van jouw favoriete kleuren kan voorzien.

Te koop bij: Amazon.nl

12. Fear Your Future Tarot Deck

Geen zin om zelf in te kleuren, maar word je wel blij van de afbeeldingen van The Beauty of Horror? Er is ook een ingekleurd deck beschikbaar, waarmee je gelijk los kunt gaan.

Te koop bij: Amazon.nl

13. Golden Art Nouveau Tarot Mini

Twee jaar nadat de Golden Art Nouveau Tarot werd gepubliceerd, is er nu ook de mini-variant. Handig voor in je (hand)tas of broekzak. De gouden accenten en sfeervolle kaarten maken van dit deck een echte eye catcher. Door het formaat ook handig om te schudden. Te koop bij: Amazon.nl

14. Dancing in the Dark Tarot

Dynamische poses, prachtige details en meeslepende contrasten… Deze kaarten bieden een andere kijk op traditionele Rider Waite (Smith) beelden en symboliek. Dit tarot moedigt je aan om de hand van het lot te pakken en dansend je weg naar grootsheid te vinden.

Te koop bij: Amazon.nl

15. Tarot of oppositions

Nee, je kijkt niet dubbel. In dit tarotdeck is ook de keerzijde van elk figuur zichtbaar. Hierdoor krijg je eigenlijk een dubbel deck, want je draait de kaarten niet meer om als deze ‘omgekeerd’ liggen. Zoek de verschillen en geef een extra verdieping aan je tarotleggingen met dit tarotspel.

Te koop bij: Amazon.nl

16. Tarot for all Ages

Wie beweerde dat tarot alleen voor volwassenen is? Dit deck in ieder geval niet. Door de eenvoudige en kindvriendelijke illustraties is het geschikt voor jonge gebruikers en beginners van alle leeftijden.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

17. Tarot of the Abyss

Dit deck vertelt een verhaal van de ziel die door de uitdagingen en geneugten van het leven stapt. Ervaringen met de tarot beginnen, net als alle andere, zo vormeloos en leeg als de afgrond. Terwijl we evolueren en onze relatie met de kaarten ontwikkelen, gaan we van donkere chaos naar een geordende, verlichte kosmos. Deze ontwikkeling heeft Kunstenaar Ana Tourian als vertrekpunt gebruikt voor haar ontwerpen.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

18. Symbolic Tarot of Wirth

Het oorspronkelijke Wirth Tarot was een tarotdeck met alleen grote arcana kaarten, gebaseerd op de Marseille Tarot en met de toevoeging van occulte symbolen. De Symbolic Tarot of Wirth voegt kleine arcana kaarten toe aan het oorspronkelijke deck. Deze extra kaarten zijn zorgvuldig uitgekozen en passen bij de oorspronkelijke symboliek van het deck. Het is gedrukt in vijf kleuren; de vijfde kleur is een speciale gouden tint.

Te koop bij: Amazon.nl

19. African American Tarot Mini

Het is al weer heel wat jaren geleden dat de African American Tarot op de markt kwam. Inmiddels zijn we 14 jaar verder en vond de uitgever het tijd voor heen herdruk. Het is een mini-tarot geworden, dus makkelijk mee te nemen en te schudden.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com (alleen variant uit 2007)

20. Valentina Tarot

Valentina is de hoofdpersoon van een Italiaanse stripreeks (1965-1996). Kunstenaar Guido Crepax vermengde in zijn strips erotiek, hallucinaties en dromen. Dit deck is een ode aan Valentina, die ons door de symboliek van de Raider Waite (Smith) Tarot meeneemt.

Te koop bij: Amazon.nl

21. Tarot: Original 1909

En we sluiten deze lijst van 21 decks af met een nieuwe variant van de Raider Waite (Smith) Tarot. Bij deze variant heeft de achterkant van de kaarten een ontwerp gekregen, dat geïnspireerd is op de oorspronkelijke achterkant van het allereerste deck. De voorkant van de kaarten zijn niet aangepast. Ze hebben alleen een bruine tint gekregen, waardoor ze ouder lijken. Dit deck is in verschillende verpakkingen en uitgaven verkrijgbaar.

Te koop bij: Amazon.nl | Bol.com

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen, als je een product koopt via deze links. Dit heeft geen gevolgen voor jou: je betaalt hierdoor niet meer voor je aankoop. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×